5 Voordelen van een smartphone inleveren

  • 15 sep 0

Recycling bedrijven zitten met smart te wachten tot jij ook een mobiele telefoon inlevert. Het inleveren van smartphones is een snel groeiende markt dat winstgevend is voor de recycling bedrijven maar het heeft nog meer voordelen, ook voor jou. Wil je weten wat de voordelen zijn van een smartphone inleveren? Lees dan snel verder.

Riante vergoedingen

Terwijl een smartphone inleveren erg eenvoudig is met weinig rompslomp ontvang je ook nog een riante vergoeding voor het toestel. Het is bijna net zoveel als het bedrag dat je op een tweedehands website kunt krijgen. Zelfs een defecte smartphone levert nog geld op aangezien er nog altijd onderdelen in zitten die hergebruikt kunnen worden. Hoeveel de telefoonwaarde is verschilt per toestel.

Goed voor het milieu

Het inleveren van een smartphone levert een groot voordeel op voor het milieu. Deze vorm van recycling draagt er aan bij dat de druk en aanslag op het milieu verminderd wordt. Het toestel belandt niet op de stortplaats voor afval waar het de aarde vervuild. De smartphone wordt ook niet tegelijk met vele andere smartphones verbrandt zodat de grondstoffen overblijven zoals veel gebeurt in landen in Azië en Afrika. Dit zorgt niet alleen voor een vervuiling van de aarde maar ook voor de lucht.

Hergebruik materialen

Als je een mobiele telefoon inlevert dan wordt deze doorverkocht aan iemand anders of het toestel wordt uit elkaar gehaald. Bij de demontage van de telefoon worden de materialen gescheiden bewaard. Deze materialen kunnen vervolgens gesmolten worden en daarna weer gebruikt worden voor andere doeleinden.

Goede doelen

Een smartphone inleveren gaat hand in hand met goede doelen. Je ontvangt niet alleen een vergoeding voor de smartphone maar je steunt direct of indirect ook een goed doel. Vrijwel alle recycling bedrijven hebben connecties met goede doelen die zij steunen. Sommige bedrijven bieden de optie om de vergoeding die je krijgt naar een goed doel over te maken. Andere bedrijven dragen een percentage van de winst af aan een goed doel.

Data wissen

Ben je onbekend met hoe je de gevoelige informatie op de smartphone moet wissen? Als je een smartphone inlevert hoe je je daar vaak niet druk om te maken. Geef bij het invullen van de gegevens aan dat je de data gewist wilt hebben en het recycling bedrijf doet dit voor je. Het is zelfs mogelijk om een gecertificeerd rapport te krijgen voor het wissen van de data op de smartphone.


Geef je reactie