Goud in elektronische producten?

  • 24 nov 0

Wat veel mensen niet weten is dat in veel elektronische apparaten goud gebruikt wordt. Het is niet veel per toestel maar als je er genoeg van hebt dan loopt het al snel op tot een fortuin. Bedrijven over de gehele wereld hebben zich toegelegd op het verwijderen van edelmetalen uit elektronisch afval. In landen zoals India zijn er veel mensen die de gehele dag op zoek zijn naar edelmetalen zoals goud in het afval. Het gehele proces waarbij goud uit elektronisch afval wordt gehaald heeft al verschillende keren de media gehaald. Het is immers een interessant idee: goud halen uit afval.

Welke elektronische apparaten bevatten goud?

Elektronische apparaten zijn de apparaten die door consumenten en bedrijven gebruikt worden. Dit zijn computers, laptops, televisies, tablets, mobiele telefoons, faxmachines, printers en kopieermachines. Er zijn echter nog veel meer elektronische producten waardoor bijna alles met een snoer als een elektronisch apparaat beschouwd kan worden. Lang niet alle elektronische apparaten bevatten echter goud. Over het algemeen bevatten computers het meeste goud gevolgd door mobiele telefoons. Deze twee producten hebben printplaten kleine hoeveelheden goud bevatten.

Extractie van goud

Goud uit elektronische producten halen is een populair item voor de media maar het is niet zo simpel als het lijkt. Er zijn verschillende uitdagingen die hierbij gepaard gaan. Dit komt doordat er methodes gebruikt worden die niet goed zijn voor het milieu. Eén van de meest gebruikte methodes is met gebruik van chemicaliën. Dit zijn chemicaliën zoals cyanide, salpeterzuur en zoutzuur. Deze worden gebruikt om het goud van het andere materiaal te scheiden. Als er niet goed wordt omgegaan met de chemicaliën dan kan dit een gevaar vormen voor de personen die ermee werken en het milieu. Als de chemicaliën in het grondwater eindigen of in de open lucht dan kan het gehele gebied vervuild raken. Gelukkig zijn er steeds meer andere methodes die minder impact hebben op het milieu en de omgeving.

Goud in elektronische producten?
Beoordeel


Geef je reactie