iPhone populairste mobiele telefoon om in te ruilen

  • 13 jun 0

Dat de iPhone een populaire smartphone is weet iedereen. In Nederland heeft Apple een marktaandeel van 28 procent. De grote concurrent Samsung heeft een marktaandeel van 45 procent. Gezien het grote marktaandeel van Samsung is het niet vreemd dat je verwacht dat Samsung telefoons het populairst zijn op de inkoopsites. Dat is echter niet het geval.

Het onderzoek

We hebben de drie grootste inkopers van mobiele telefoons gevraagd naar cijfers over de ingeruilde telefoons. Uit deze cijfers valt op te maken dat de iPhone het meest ingeruild wordt met een aandeel van maar liefst 47 procent. De tweede plek is weggelegd voor Samsung met een aandeel van 38 procent. De strijd om de derde plek is gewonnen door HTC, kort gevolgd door Sony en LG. Samen zijn deze fabrikanten goed voor 10 procent van de ingeruilde telefoons in Nederland. De overige fabrikanten hebben gezamenlijk een aandeel van 5 procent.

Waardedaling

Een mogelijke reden voor het grotere aandeel van Apple is dat de iPhone minder snel in waarde daalt. Het is algemeen bekend dat de iPhone langzaam in waarde daalt in vergelijking met een mobiele telefoon van een ander merk. Dit is één van de redenen waarom de iPhone vaker ingeruild wordt in plaats van bewaard als reservetoestel. De hoge waarde is voor veel consumenten reden om het toestel niet te bewaren maar in te ruilen.
Inruil verhoudingen


Geef je reactie