Kan ik mijn beschadigde telefoon verkopen?

  • 01 mrt 0

Eén van de vele voordelen van het internet is dat je op een snelle en eenvoudige manier een koper kunt vinden voor je oude mobiel. Zelfs als je oude mobiel het niet meer doet of beschadigd is kun je er eenvoudig een koper voor vinden. Niet op een website zoals Marktplaats of Speurders maar bij één van de Nederlandse inkopers van mobiele telefoons. Of je nu een smartphone hebt met een barst in het display of een toestel waarvan het geluid het niet meer doet, je kunt er altijd geld voor krijgen.

Een groot deel van de smartphone gebruikers met een barst in het scherm laat het display niet vervangen. Men wacht liever tot er een nieuw model gekozen mag worden waarna het defecte toestel ergens bewaard wordt als reservetoestel. Wat je dan eigenlijk doet is dat je geld weglegt op een plek in huis waarna het steeds minder waard wordt. Hoe ouder de telefoon, hoe minder je er voor krijgt.

Betaalt iedereen voor een defecte telefoon?

Bijna alle inkopers bieden een vergoeding voor een telefoon die beschadigd is maar niet allemaal. Het ligt aan de inkoper in welke staat men de telefoon wil kopen. Sommige inkopers willen geen beschadigde telefoons zodat de telefoons die ingekocht worden snel weer doorverkocht kunnen worden zonder reparaties.

Afhankelijk van de schade is het mogelijk dat je tot 90 procent van de waarde ontvangt voor de beschadigde telefoon. De soort schade en kosten voor eventuele reparatie bepalen hoeveel je betaalt krijgt voor de telefoon. Een telefoon met waterschade levert bijvoorbeeld aanzienlijk minder op dan een telefoon met een defecte accu.

Wat wordt gezien als een niet-werkende telefoon?

Het verschilt per inkoper wat men precies als een werkende telefoon ziet. Over het algemeen geldt dat kleine beschadigingen geen probleem zijn en gaat men uit van het volgende:

Werkende telefoonDefecte telefoon
Volledige functioneelGebroken scherm of barsten
Kleine cosmetische schade zoals krasjesFunctionele gebreken zoals buttons die niet werken
Geen barsten in behuizing of schermMissende onderdelen of batterij

Geef je reactie