Levensduur mobiele telefoons: hoelang gaat een telefoon mee?

  • 13 mei 0

Hoelang gaat je telefoon mee? Veel mensen zijn benieuwd naar de levensduur van mobiele telefoons. In 2008 zijn ongeveer de eerste smartphones uitgekomen en deze kon je ongeveer drie jaar gebruiken. Soms wel wat langer, maar dat lag er ook aan hoe intensief je er gebruik van maakte. Tegenwoordig moet je vaak blij zijn als je ongeveer anderhalf jaar met je toestel kunt doen. Er is onderzoek gedaan naar de levensduur van mobiele telefoons en daaruit is naar voren gekomen dat ze nu gemiddeld vijftien maanden meegaan. Dit is dus net iets meer dan een jaar. Veel toestellen ongeveer een derde deel gaat kapot en er zijn ook telefoons die kwijt raken en het kan zijn dat de batterij het niet goed doet en dat daarom het toestel vervangen moet worden. Uiteraard kun je dan de telefoon verkopen maar dat is niet altijd nodig.

Verlengen levensduur van mobiele telefoons

Wat veel mensen niet weten is dat je de levensduur van mobiele telefoons kunt verlengen. Een goed hoesje is sowieso van belang, maar ook goed omgaan met de batterij is van belang. Als je je telefoon vaak moet opladen, dan gaat de accu van de telefoon er ook op achteruit. Na een tijdje is het zover dat je er nog maar weinig aan kunt doen. Toestellen kunnen bijna niet geopend worden en dat wil dus zeggen einde accu is einde smartphone. Je kunt de accu wel langer gebruiken door het toestel echt leeg te laten gaan en dan pas volledig op te laden. Laad je toestel ook niet iedere keer even kort op, maar laat hem uit gaan en zorg dat je hem dan volledig op gaat laden. Hierdoor kun je hem langer gebruiken. Zorg dat je de levensduur van mobiele telefoons gaat verlengen, ze zijn erg prijzig en ieder jaar een nieuw toestel kopen kost je erg veel geld

Software levensduur van mobiele telefoons

De telefoons worden geleverd met een besturingssysteem en vaak is dan Android of iOS (Apple). De software wordt niet altijd bijgewerkt. De update kan de levensduur van mobiele telefoons aanzienlijk verlengen. Wanneer je toestel te oud is, dan willen de merken de updates na een tijdje niet meer aanbieden. Zorg er daarom voor dat je als er updates zijn, deze ook uit worden gevoerd. Daardoor kun je namelijk zo lang mogelijk van je toestel gebruik maken.

Repareren of niet?

De levensduur van mobiele telefoons kan bijna ten einde zijn, althans dat kunnen we denken. Maar het kan ook zijn dat we hem nog kunnen laten repareren. Als dat het geval is, dan is het verstandig daar ook gebruik van te maken. Het kost misschien een nieuwe accu maar daardoor kan je toestel wel weer langer mee. Het is goed dat je daar nu naar gaat kijken en weet wat de mogelijkheden zijn. Je wil toch ook de levensduur van mobiele telefoons verlengen, dus doe er alles aan en let zeker goed op met het opladen van je telefoon.


Geef je reactie