Medailles Olympische Spelen Tokyo 2020 gemaakt van gerecyclede telefoons

  • 06 feb 0

De medailles voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo worden vervaardigd uit edelmetaal dat afkomstig is van afgedankte telefoons. Dit wordt gemeld op de officiële website van de Tokyo Olympische Spelen. Het Japanse publiek wordt gevraagd om oude mobiele telefoons en kleine elektrische apparaten te doneren zodat de benodigde twee ton goud, zilver en bronze eruit gehaald kan worden voor de 5.000 medailles van de sporters. Met het project wil Japan de aandacht leggen op duurzaamheid en tegelijkertijd de kosten verlagen.

Japan telefoonrecycling

Het is in Japan al enkele jaren verplicht om consumentenelektronica te recyclen. Vanaf 2009 is dit wettelijk vastgelegd en mag niemand oude telefoons, tablets of computers zomaar weggooien. Er is een limiet aan de voorraden die aanwezig zijn in de aarde en daar is men van bewust in Japan. Om voldoende telefoons binnen te krijgen voor de medailles worden verzamelboxen in lokale telecombedrijven geplaatst. Deze boxen worden vanaf april geplaatst en blijven net zolang staan totdat voldoende metaal opgehaald is.

Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld? Verkoop dan nu je telefoon. Op de homepage van deze website worden de betrouwbare inkopers vermeld.


Geef je reactie