Recycling met het Apple Renew programma

  • 23 mrt 0

Apple heeft maandag een speciaal Apple event gehouden waarin diverse nieuwe producten gepresenteerd zijn. Het ging echter niet alleen over de nieuwe producten maar ook over het Apple Renew programma gericht op recycling van oude iPhones. Apple heeft een robot ontwikkeld met de naam Liam. De robot is een onderdeel van het nieuwe recycling programma en is geprogrammeerd om snel iPhones te demonteren en de onderdelen te scheiden. Liam kan meer dan 1,2 miljoen iPhones per jaar uit elkaar halen.

iPhone recycling

Als een iPhone ingeleverd of ingeruild wordt bij Apple dan wordt beoordeeld wat ermee moet gebeuren. Een iPhone die in een slechte staat is wordt zodat het niet hergebruikt kan worden wordt gerecycled. De iPhone wordt doorgestuurd naar Liam die de onderdelen uit elkaar haalt. De robot haalt de iPhone stap voor stap open en verwijdert elk component van de smartphone. De componenten worden gescheiden en per onderdeel bewaard. Deze onderdelen kunnen vervolgens hergebruikt worden voor andere projecten. Goud, koper, zilver en platina worden gerecycled zodat er minder grondstoffen uit de grond gehaald hoeven te worden.

iPhone inleveren

Oude iPhones kunnen bij een Apple Store ingeleverd worden. Als je niet in de buurt van een Apple Store woont dan kun je naar de Apple Recycling pagina gaan. Vervolgens kun je aangeven welk model je hebt waarna je een verzendlabel ontvangt. Met dit label kan de oude iPhone gratis naar Apple verzonden worden. Andere oude Apple apparaten zoals iPods en Macs kunnen ook ingeleverd worden. Uiteraard is het ook mogelijk om de iPhone in te leveren bij de recycling bedrijven op deze website. Het voordeel is dat je er dan een vergoeding voor krijgt. Deze vergoeding is ook pas toepassing als de iPhone defect is of schade heeft.


Geef je reactie