Snel geld nodig? Verkoop je mobiele telefoon

  • 05 feb 1

Alsof het leven nog niet duur genoeg is kan zomaar de wasmachine kapot gaan of een onverwachte rekening binnenkomen van de telefoon. Als je ouder wordt dan neemt niet alleen je verantwoordelijkheid toe maar ook het aantal rekeningen dat je moet betalen. Een groot deel van de Nederlandse huishoudens krijgt op een gegeven moment te maken met een rekening die niet betaald kan worden. Geld lenen van vrienden of familie is een optie maar vaak niet meteen nodig. Lenen van een kredietverstrekker is een nog slechtere keuze. Het lenen van “kleine” bedragen kost veel goed, procentueel gezien is dit zelfs het duurst. Hoe je dan wel aan geld komt? Met behulp van de ongebruikte elektronische producten die je in huis hebt liggen. Op de homepage worden de recyclingbedrijven vermeld die mobiele telefoons opkopen.

Wat heb jij nog liggen?

Het is een bewezen feit dat het grootste deel van de Nederlandse huishoudens nog minimaal één elektronisch product in huis heeft liggen dat niet gebruikt wordt. Bij de meeste huishoudens gaat het vaak zelfs om meerdere apparaten. In eerdere onderzoeken is naar voren gekomen dat de gemiddelde Nederlander meer dan één ongebruikte mobiele telefoon in huis heeft liggen. Als je al deze ongebruikte producten zou verkopen dan vertegenwoordigt dit een aanzienlijk bedrag. Hoewel de mobiele telefoon ooit geliefd en gewaardeerd werd is het nu alleen maar goed als reserve en wordt het nooit meer gebruikt.

Hoeveel is de waarde?

In plaats van het bewaren van een elektronisch product kun je het omzetten naar geld. Op momenten dat je het hard kunt gebruiken kunnen je de oude elektronische producten omzetten naar geld. Vaak zijn ze nog meer waard dan je in eerste instantie zou denken. Heb je nog een oude 16GB Samsung Galaxy S5? Dit model van een aantal jaren oud is al meerdere keren opgevolgd door nieuwe Samsung Galaxy modellen maar nog steeds is dit model in goede staat € 171,- waard bij reBuy.

Terwijl niemand het doorheeft zit men op een grote stapel euro’s en vraagt men op hetzelfde moment geld om te lenen. Dat is natuurlijk niet nodig als je al die producten aan een inkoper verkoopt. Het ten gelde maken van oude producten is iets waar iedereen aandacht aan moet besteden.  Het is ook nog eens snel gedaan waarbij je meestal binnen een aantal dagen tot een week je geld al hebt. Dat is inclusief het versturen van de producten wat overigens ook gratis kan. De meeste inkopers proberen de betaling maximaal na 24 uur na ontvangst de deur uit te doen. Soms heb je dan dezelfde dag de betaling al op je rekening staan.

Hoe werkt het?

Op de websites van de inkopers staat precies vermeld hoe het werkt en welke stappen je moet doorlopen voor een succesvolle verkoop. In de meeste gevallen kun je een verzendlabel uitprinten waarmee je de mobiele telefoon gratis kunt versturen. In een enkel geval ontvang je een envelop thuisgestuurd die je vervolgens zonder kosten terug kunt sturen met de mobiele telefoon erin.

Wat kan ik nog meer verkopen?

Het is niet nodig om te stoppen met verzamelen als je alle oude telefoons gevonden hebt. Andere producten zoals tablets, horloges, smartwatches en andere elektronische apparaten kunnen ook geld opleveren. Het lijkt erop alsof je alles kunt verkopen en dat is ook bijna het geval. Tweedehands producten zijn gewild door de lagere prijs die ermee gepaard gaat. Het is een win-win situaties voor iedereen. Jij hebt weer wat meer ruimte in huis, het is goed voor het milieu en iemand anders krijgt een goedkope tweedehands telefoon.

Iedereen kan wat extra euro’s gebruiken. Zelfs als je het niet nodig hebt dan kun je er wat beters mee doen als de oude apparaten toch maar ergens rondslingeren zonder een enkel doel. Het geld dat je niet nodig hebt kun je eenvoudig doneren aan het goede doel. Het is zelfs mogelijk om een elektronisch apparaat zoals een mobiele telefoon direct af te staan aan een goed doel. Het goede doel ontvang een vaste vergoeding voor ieder product dat men inlevert.


Eén reactie

  1. VV 27 februari 2017 at 09:33 - Reply

    Veel mensen gooien hun oude telefoon weg omdat ze denken dat het kapot is of iets dergelijks, maar veel telefoon winkels willen ook graag de kapotte mobiel kopen en hem opknappen. Zonde om weg te gooien.

Geef je reactie