Veiligheid voorop: wat je moet doen voor je je mobiel inlevert

  • 25 feb 0

Een mobiel verkopen is een trend dat de komende jaren nog niet voorbij is. Steeds meer Nederlanders beseffen dat ze letterlijk goud in handen hebben met een oude mobiele telefoon. De grondstoffen zoals goud in de mobiele telefoon zijn veel waard voor de inkopers van telefoons. Hoewel een telefoon verkopen voor een leuk zakcentje kan zorgen is het belangrijk dat de veiligheid voorop blijft staan. Een mobiele telefoon bevat immers veel waardevolle en persoonlijke informatie die niet in handen van kwaadwillenden mag vallen. Voordat je je oude iPhone of Samsung telefoon verkoopt is het goed om over de volgende punten na te denken:

Verwijder de simkaart

Als je de simkaart nog niet uit de mobiele telefoon verwijderd hebt dan is het tijd om dit direct te doen. De simkaart bevat persoonlijke informatie van je contacten zoals telefoonnummers maar het slaat ook een beperkt aantal sms berichten op. Om te voorkomen dat iemand anders de beschikking krijgt over deze data is het nodig om de simkaart te verwijderen uit de telefoon. Als je de simkaart niet meer gebruikt dan wordt het aangeraden om deze te vernietigen.

Verwijder de geheugenkaart

Veel smartphone beschikken tegenwoordig over een geheugenkaart slot waar een externe geheugenkaart in geplaatst kan worden. De opslagruimte kan op deze manier uitgebreid worden. De geheugenkaart bevat meestal afbeeldingen, video’s en andere gevoelige informatie. Als je gebruik maakt van een externe geheugenkaart dan dient deze voor de verkoop uit de telefoon verwijderd te worden.

Verwijder de data op de telefoon

Informatie die wordt opgeslagen op de mobiele telefoon wordt niet alleen opgeslagen op de externe geheugenkaart en de simkaart maar ook op de telefoon zelf. Dit is in veel gevallen de belangrijkste vorm van data die gewist moet worden voor de verkoop. Zo bevat de telefoon vaak inloginformatie van diverse social media accounts, internet bankieren en andere gevoelige gegevens. Al deze data kan gewist worden door de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Zoals je kunt lezen is het belangrijk om alle belastende informatie te verwijderen en de simkaart en geheugenkaart uit het toestel te halen. De telefoon kan dan veilig verkocht worden aan een inkoper of iemand anders.


Geef je reactie