Verkoop refurbished telefoons stijgt jaarlijks met 22 procent

  • 25 nov 0

De wereldwijde markt voor tweedehands en refurbished smartphones neemt snel in omvang toe. Volgens het laatste onderzoek van IDC is een sterke groei te zien in het aantal gebruikte smartphones dat een tweede leven krijgt. Deze groei heeft voornamelijk te maken met de inleverprogramma’s van de fabrikanten, providers en websites zoals die van ons. Het inleveren van een mobiele telefoon is nog nooit zo populair geweest zodat er ook steeds meer refurbished smartphones op de markt komen.

Het marktonderzoeksbureau verwacht een gemiddelde jaarlijkse groei van maar liefst 22,3 procent. Terwijl er in 2015 nog 81,3 miljoen gebruikte smartphones verkocht werden verwacht de marktonderzoek een veelvoud ervan in 2020. De schatting komt uit 222,6 miljoen exemplaren in 2020. Dit is bijna drie keer zoveel exemplaren in slechts vijf jaar tijd. Met een gemiddelde verkoopprijs van 136 dollar voor een smartphone in 2020 wordt de marktwaarde geschat op 30 miljard dollar.

Wil je bijdragen aan de snelle groei? Lever dan je mobiele telefoon in bij één van de aangesloten inkopers. Deze zijn te vinden op de homepage.


Geef je reactie