Goede doelen

Met de verkoop van je mobiele telefoon steun je op verschillende manieren goede doelen. Door een deel van de opkopers van mobiele telefoons wordt een gedeelte van het verkoopbedrag direct aan goede doelen geschonken. Dit zijn gecertificeerde organisaties, zodat het geld goed wordt besteed. Het is ook mogelijk om bij het verkopen van een mobiele telefoon een gedeelte van de opbrengst te doneren. Het is altijd mogelijk om per bedrijf een lijst met goede doelen die worden ondersteund op te vragen. Doordat de mobiele telefoons worden verkocht op de tweedehandsmarkten in bijvoorbeeld Azië en Afrika, heeft dit weer een positief effect op het bruto nationaal product en lokale economische groei. Tweedehands mobiele telefoons zijn voor meer mensen betaalbaar en er is een stijging zijn van het aantal mobiele telefoonbezitters.

Stichting Anakita

Telefoonverkopen.com steunt de stichting Anakita. De stichting heeft als doel het ondersteunen van kansarme kinderen op Bali, Indonesië met onderwijs en ontwikkeling om hen zo voor te bereiden op een betere toekomst. Het is niet nodig om een telefoon te verkopen om te doneren. Doneer direct; met een klein bedrag maak je een groot verschil:

logo anakita

[rev_button btn_text=”Doneer Nu” target=”_blank” color=”btn-blue” btn_size=”btn-medium” shadow=”yes” href=”http://www.geef.nl/donatiemodule/taal:NL/doel:anakita/betalingsmethode:ideal/actie:steun-een-kind/projectcode:gg_10645_21099_10645_0/projectomschrijving:actie%2BSteun%2Been%2Bkind/land:NL/redirect:http%253A%252F%252Fwww.geef.nl%252Factie%252Fsteun-een-kind/”]

cliniclowns

Kansarme kinderen staan centraal bij Anakita. Ze renoveren dorpsscholen, verzorgen computer lessen, Engelse les, dans lessen en beginnen binnenkort met diverse beroepsopleidingen. Na afloop van een opleiding krijgt de deelnemer d.m.v. een microkrediet de kans zelf een zaakje op te starten. Op Bali zal hiervoor een opvanghuis met opleidingscentrum worden gebouwd. In Yogyakarta steunt Anakita het weeshuis Ghi Fari, op dit moment zijn de gesprekken gaande om een nieuw weeshuis te bouwen voor 35 kinderen.

Milieubewust

Het verkopen van uw mobiele telefoon is goed voor het milieu. Uit onderzoek is gebleken dat er tussen de 15 en 25 miljoen mobiele telefoons niet meer in gebruik zijn. Ieder jaar zijn er na schatting 4 à 5 miljoen mobiele telefoons over. De gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon is door de snelle technologische vooruitgang sterk gestegen. Op dit moment bedraagt de gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon 18 maanden. Wanneer je je telefoons aan een erkend bedrijf verkoopt heeft dit een positief effect voor jou, maar ook voor het milieu!

De telefoons die niet meer werken, worden gerecycled en hergebruikt. Het proces van hergebruik en recycling wordt streng gecontroleerd en gerapporteerd, zodat het aan alle milieu-eisen voldoet. Mobiele telefoons die licht beschadigd zijn of waarvan sommige onderdelen defect zijn worden gerepareerd. Deze telefoons zullen samen met de werkende toestellen worden hergebruikt. Hergebruik is het best voor het milieu, omdat er minder afval ontstaat en de CO2 uitstoot beperkt blijft. Doordat de mobiele telefoons worden hergebruikt hoeven er minder nieuwe telefoons gemaakt te worden, dit is zeer positief voor het milieu en de mensen die in gebieden leven waar mobiele telefoons geproduceerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *