Veelgestelde vragen

Hoeveel is mijn toestel waard?

Op de website van de inkoper wordt bepaald hoeveel je toestel waard is. De exacte waarde verschilt per inkoper. Hoeveel je krijgt voor het toestel is afhankelijk van het model, de leeftijd en de staat van het toestel.

Wat verstaan de inkopers onder een werkend toestel?

De voorwaarden waar een werkend toestel aan moet voldoen verschilt per inkoper. Bij de meeste inkopers betekent dit dat het toestel opstart, ermee gebeld kan worden, een werkend en schadevrij display heeft, werkende knoppen en een batterij die goed werkt. De behuizing moet ook in orde zijn zonder grote schade.

Hoe weet ik het model van mijn toestel?

De vermelding van het model is onder de batterij te vinden. Op deze plek zit een etiket met de aanduiding van het model. Bij bepaalde smartphones zoals die van Apple is de batterij niet te verwijderen. De aanduiding van het model is dan te vinden in het Instellingen menu.

Hoe gaat de uitbetaling?

Na ontvangst en controle van het toestel wordt de betaling zo snel mogelijk naar je bankrekening overgemaakt. Bij de meeste inkopers wordt het bedrag binnen 24 uur overgemaakt. Hoe lang het vervolgens duurt voor je het op de bank hebt ligt aan de verwerkingssnelheid van de bank. In veel gevallen staat het de volgende dag op je rekening.

Wat gebeurt er met mijn simkaart als ik deze erin heb laten zitten?

Tijdens de controle van een toestel wordt een eventuele simkaart verwijderd uit het toestel en vernietigd. Dit wordt gedaan zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden.

Wat gebeurt er met de data?

Je bent zelf verantwoordelijk om alle gegevens op het toestel te verwijderen voordat je het toestel inlevert. Zet het toestel terug naar de fabrieksinstellingen om alle gegevens van het toestel te verwijderen.

Wie betaalt de verzendkosten?

De inkoper betaalt de verzendkosten als het toestel middels de voorgeschreven wijze verstuurd wordt. Het toestel is hierdoor vaak voor een vastgesteld bedrag verzekerd tijdens de zending.

Hoe moet ik het toestel versturen?

Het wordt aangeraden om het toestel in een bubbelenvelop te verzenden. Deze envelopen met luchtkussen in bij het postkantoor verkrijgbaar. Volg de instructies van de inkoper om het toestel op de juiste wijze te versturen.

Hoe lang duurt het voordat mijn toestel gearriveerd is?

De verzending van het toestel neemt doorgaans 2 tot 5 werkdagen in beslag voordat het aangekomen is bij de inkoper. Het toestel wordt doorgaans nog op dezelfde dag gecontroleerd.

Kan ik meerdere toestellen opsturen?

Het is mogelijk om meer dan één toestel op te sturen naar een inkoper. Het is verstandig om de toestellen over meerdere pakketten te verdelen aangezien een enkel pakket mogelijk niet alle toestellen verzekerd tijdens het verzenden.

Wat als uit de controle blijkt dat het toestel niet werkend is?

Als uit de controle naar voren komt dat het toestel niet werkt dan ontvang je een bericht van de inkoper met een nieuw voorstel. Je kunt dit voorstel accepteren of afwijzen.

Wat gebeurt er met het toestel na verkoop?

Het doel van de inkopers is om het toestel een tweede leven te geven. Mocht dit niet lukken dan worden de onderdelen gescheiden bewaard waarna deze hergebruikt worden voor andere producten of op een professionele wijze verwerkt.

Comments are closed.