Hoe werkt het?

hoe het werkHet is heel eenvoudig om uw mobiele telefoon online te verkopen. De meeste sites die uw telefoon innemen werken volgens hetzelfde systeem. Alleen zal de prijs die een bedrijf biedt voor de telefoon en het uitbetalen per bedrijf verschillen. Als eerste bekijkt u de waarde van uw telefoon. Wanneer u de inwissel waarde van uw mobiele telefoon voldoende vindt en hem besluit te verkopen, dan vult u online uw gegevens in. Hierna zal er een verzendpakket naar u toe worden gezonden. Bij dit pakket wordt aangegeven of er al een envelop bijgevoegd is waarmee de telefoon verstuurd kan worden, of dat u een eigen envelop moet gebruiken. Vervolgens stuurt u uw mobiele telefoon naar het adres dat wordt aangegeven op de website. Bij aankomst wordt uw mobiele telefoon onderzocht. U krijgt een bevestigingsmail met informatie over wanneer het geld overgemaakt gaat worden. Hierna volgt de uitbetaling per bank.

De 3 belangrijkste stappen:

  1. Online registratie
  2. Opsturen mobiele telefoon(s)
  3. Uitbetaling

Bij het verkopen van uw mobiele telefoon is er een verschil in waarde van de telefoon tussen een werkend en niet werkend toestel. Werkende toestellen leveren uiteraard meer op dan niet werkende toestellen. Het is belangrijk om te weten in welke categorie uw toestel valt. Voor de meeste bedrijven waar u uw mobiele telefoon aan kunt verkopen gelden nagenoeg dezelfde regels. Hieronder vindt u een overzicht over waar een werkend toestel aan moet voldoen.

Werkend toestel:

  1. De mobiele telefoon kan aan- en uitgeschakeld worden.
  2. De display werkt en is niet gebroken
  3. Toetsenbord is werkend
  4. Geen zware beschadigingen (normale gebruikssporen zijn wel toegestaan)
  5. Het is in staat te bellen
  6. Goed werkende batterij

Toestellen die hier niet aan voldoen behoren tot de categorie niet werkende toestellen. Kijk altijd goed naar de voorwaarden van het bedrijf.

Wat moet ik allemaal opsturen?

Het is belangrijk om te weten wat u allemaal moet opsturen, wanneer u uw mobiele telefoon gaat verkopen. Ook hier hanteren de verschillende bedrijven nagenoeg dezelfde regels. U hoeft alleen de mobiele telefoon inclusief batterij en batterijdeksel op te sturen. Het is bij sommige opkopers mogelijk om een oplader bij de telefoon te verkopen. Dit is alleen mogelijk bij een officiƫle oplader. Alle andere accessoires hoeven niet meegestuurd te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *