Smartwatch verkopen

smartwatchSinds de nieuwe generatie smartwatches in 2008 werd geïntroduceerd, heeft het kleine gadget een snelle ontwikkeling doorgemaakt. De functies en mogelijkheden van dit handige horloge zijn aanzienlijk uitgebreid en de populariteit ervan neemt evenredig toe. Nu de technische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen, geldt dit ook voor de smartwatches. Ben je nauwelijks gewend aan alle functionaliteit, is er alweer een nieuwer model op de markt. Voor mensen die graag altijd de laatste snufjes willen hebben, rest er dan niet anders dan je ‘oude’ smartwatch verkopen. Gelukkig krijg je er een leuk bedrag voor.

Smartwatch inleveren voor geld

rebuy

reBuy

ReBuy is Europees marktleider op het gebied van gebruikte tweedehands elektronica met meer dan 10 ervaring op de markt van refurbished elektronica. Bekijk direct hoeveel je telefoon waard is.
Bekijk nu

verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon richt zich op het refurbishen en inkopen van (gebruikte) telefoons. Door de jarenlange ervaring kunnen ze een scherpe prijs bieden. Check meteen de waarde van je telefoon.
Bekijk nu

Alle informatie aan je pols

Horloges met een stopwatch en alarmfunctie waren de vroege voorlopers van de huidige smartwatches. De functionaliteiten die de huidige modellen te bieden hebben, zijn echter zo geavanceerd dat je misschien beter van een polscomputer dan een polshorloge kunt spreken. De nieuwe generatie smartwatch is eigenlijk een verlengstuk van je telefoon. Je kunt er je email op checken, je agenda op inzien, er muziek mee afspelen en er plattegronden op bekijken. Daarnaast zijn er ook een flink aantal mogelijkheden om met je smartwatch je gezondheid te monitoren. Zo bevatten vrijwel alle modellen een hartslagmeter en stappenteller. Bovendien kun je er je workouts op registreren en je vochtinname op bijhouden.

Waarom je smartwatch verkopen?

Ondanks alle voordelen van een smartwatch, zijn er ook een aantal redenen te bedenken waarom je je smartwatch wilt verkopen. Misschien gebruik je hem toch minder dan je in eerste instantie gedacht had. Of je telefoon blijkt in de praktijk toch handiger vanwege het grotere scherm en het feit dat je die toch ook altijd bij je moet dragen. Maar het kan natuurlijk net zo goed zijn, dat je razend enthousiast bent over je smartwatch, maar graag het allernieuwste model je pols wilt laten sieren. Je smartwatch verkopen, levert je daar geld voor op. Maar waar kun je nu het beste terecht voor zo’n verkoop?

Waar kun je terecht?

Er zijn online een flink aantal bedrijven te vinden, die handelen in refurbished elektronica. Refurbished houdt in dat gebruikte apparaten, door professionals worden opgeknapt, zodat ze met gemak een tweede of derde leven aankunnen. Dat jij graag altijd het nieuwste model wilt hebben, wil niet zeggen dat iedereen daar zo over denkt. Er zijn genoeg mensen die prima tevreden zijn met een tweedehands smartphone, die misschien iets mindere functionaliteit heeft, maar nog steeds uitstekend dienst kan doen. Deze mensen kopen graag refurbished producten, omdat ze weten dat deze goed zijn nagekeken door experts.

Groeiende markt

De markt voor smartwatches groeit snel. Zeker nu er steeds meer apps speciaal voor het gebruik op smartwatches worden ontwikkeld. Verwacht wordt dat over een paar jaar een groot deel van de mensen met een smartphone ook een smartwatch zal hebben aangeschaft. Dit zullen niet alleen nieuwe uitvoeringen zijn, maar ook gebruikte horloges. Daaruit kun je concluderen dat ook de mogelijkheden om je smartwatch te verkopen zullen worden uitgebreid. Vooralsnog kun je online terecht bij sites als reBuy, RecycleMichael en Gsmloket. Dat geldt voor alle merken, zoals voor de Apple Watch en de Samsung Gear.

Betrouwbaarheid tegen een goede prijs

Natuurlijk kun je ook via verkoopsites als Marktplaats, Speurders en Tweedehands.nl je smartwatch van de hand doen. Maar helaas brengt particuliere verkoop nogal wat risico’s met zich mee. Zeker als het gaat om producten die toch nog een behoorlijke waarde hebben. Je weet niet wat voor personen je aan de deur krijgt en je moet er maar op vertrouwen dat ze geen kwade bedoelingen hebben. Als je je smartwatch verkoopt aan een betrouwbaar bedrijf weet je zeker dat je een eerlijke prijs krijgt. Bovendien kun je jouw horloge veilig opsturen en krijg je vaak direct je geld gestort. Naast het feit dat je er zelf op deze manier nog geld aan overhoudt, is het ook een mooi idee dat je er niet alleen jezelf maar ook een ander en het milieu mee helpt.