Tablet verkopen

tablet verkopenHeb je een nieuwe tablet gekocht en wil je de oude tablet verkopen? Naast het verkopen van mobiele telefoons aan een opkoper worden er ook steeds meer gebruikte tablets verkocht. Snelle technologische veranderingen zorgen ervoor dat er steeds sneller een nieuw type tablet op de markt komt. De nieuwe types zijn kwalitatief beter, sneller en voorzien van nieuwe functies. Veel consumenten willen de nieuwste tablet waardoor de oude tablet niet meer wordt gebruikt. Terwijl Marktplaats nog steeds een aantrekkelijke optie is maken steeds meer consumenten gebruik van het alternatief: de inkopers van oude elektronica. Voor iedereen die snel geld voor de tablet wil, geen zin heeft in moeizame en tijdrovende onderhandelingen en het liefst niemand aan de deur wil worden de volgende inkopers aanbevolen.

Tablet inleveren voor geld

rebuy

reBuy

ReBuy is Europees marktleider op het gebied van gebruikte tweedehands elektronica met meer dan 10 ervaring op de markt van refurbished elektronica. Bekijk direct hoeveel je telefoon waard is.
Bekijk nu

verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon richt zich op het refurbishen en inkopen van (gebruikte) telefoons. Door de jarenlange ervaring kunnen ze een scherpe prijs bieden. Check meteen de waarde van je telefoon.
Bekijk nu

Hoe werkt het?

Ben je van plan een nieuwe tablet aan te schaffen, maar weet je niet wat je met het oude exemplaar moet doen? Bied deze dan te koop aan en incasseer direct een leuk bedrag. Er zijn verschillende mogelijkheden om je van je oude tablet te ontdoen. Je zou deze natuurlijk op een verkoopsite voor particulieren kunnen zetten. Maar er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in het opkopen van gebruikte elektronica. Hier kun je niet alleen met je tweedehands spullen terecht, maar soms zelf ook met beschadigde of kapotte apparatuur. Uiteraard krijg je daar niet heel veel meer voor, maar het levert je nog altijd meer op dan het product gewoon weggooien.

Het verkoopproces

Het proces is hetzelfde als bij de verkoop van een mobiele telefoon aan een inkoper. De ingeleverde tablets worden verkocht in groeimarkten in andere werelddelen. Tablets die niet meer doorverkocht kunnen worden in het thuisland of een ander land worden uit elkaar gehaald en gerecycled. In een tablet zitten veel waardevolle edelmetalen die hergebruikt kunnen worden. De populairste tablet die wordt verkocht aan de opkopers is de iPad. Het is belangrijk om goed te kijken wat de verschillende opkopers betalen voor een gebruikte tablet. De prijzen die worden geboden door verschillende opkopers verschilt namelijk sterk.

tablet

Hoe je een tablet verkoop werkt

  • Bezoek de website van de inkoper
  • Zoek de tablet op
  • Vul de gegevens over de staat van de tablet in
  • De prijs wordt bepaald
  • Vul je gegevens in
  • Verstuur de tablet per post
  • De tablet wordt gecontroleerd
  • De betaling volgt zo snel mogelijk

Let op: het is belangrijk dat alle gegevens van de tablet verwijderd worden voordat je het toestel naar de inkoper verstuurd. Hoewel het toestel verzekerd is tegen schade geldt dit niet voor misbruik van de gegevens op de tablet. Zorg dat je alle data op de tablet verwijderd door het terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Het is mogelijk dat tijdens de controle naar voren komt dat de tablet meer of minder waard is. In dit geval ontvang je een bericht met een nieuw prijsvoorstel. Mocht je niet akkoord gaan met dit prijsvoorstel dan wordt de tablet gratis retour gezonden.

Korte levensduur van oplaadbare producten

Wat voor telefoons geldt, gaat ook op voor tablets. De levensduur van deze producten is relatief kort. Dat heeft te maken met het opladen van de accu. Meestal is het de batterij die na een jaar of twee niet meer optimaal presteert en niet de tablet zelf die kapot gaat. Waar een televisie met gemak tien tot 15 jaar meegaat, is een tablet of telefoon bij intensief gebruik na 24 maanden al aan vervanging toe. Toch is je oude tablet op dat moment nog prima te verkopen. Afhankelijk van de leeftijd en de staat van het apparaat, kan deze worden gerefurbished of worden gerecycled.

Wat is het verschil tussen refurbished en recycled?

Om de beste prijs te krijgen wanneer je je tablet gaat verkopen, is het goed om te weten wat de mogelijkheden zijn. Is jouw tablet nog niet zo oud en ziet deze er nog onbeschadigd uit? Dan is hij waarschijnlijk nog geschikt om refurbished te worden. Dit wil zeggen, dat computerexperts het apparaat klaarmaken voor een tweede leven. De tablet wordt uiteraard opgeschoond en er wordt misschien een nieuwe batterij in gezet. Met een nieuwe versie van het besturingsprogramma en de nodige updates is het ding helemaal klaar voor de volgende ronde.

Maar wat doe je met een tablet, die zijn houdbaarheidsdatum ruim overschreden heeft? Een model dat inmiddels zo oud is, dat er echt geen ge├»nteresseerde gebruikers meer voor te vinden zijn. Of een tablet die behoorlijk beschadigd is? Zelfs een tablet verkopen uit deze categorie├źn is nog steeds mogelijk. Hoe erg een apparaat er ook aan toe is, het bevat altijd nog wel onderdelen, die opnieuw te gebruiken zijn. Door jouw tablet te verkopen aan een bedrijf dat recyclet, doe je niet alleen iets goeds voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu.

Apple iPad

Tijd voor iets nieuws

De technologie ontwikkelt zich zo snel, dat een nieuwe tablet binnen de kortste keren alweer een opvolger heeft. Dunner, lichter, sneller, groter of juist kleiner en met meer capaciteit. Grote kans dus dat jij op een gegeven moment ook iets anders wil en je tablet verkopen de logische volgende stap is. Wanneer het tijd is voor iets nieuws heb je de keuze tussen verkopen of inruilen. In dat laatste geval krijg je korting op een nieuw product, maar dan moet je het uiteraard bij dezelfde winkel kopen. Verkoop je je oude tablet, dan kun je het geld naar eigen inzicht besteden bij een leverancier van jouw voorkeur.

Waar verkoop je je tablet?

Op internet kun je gemakkelijk bedrijven vinden, die oude tablets inkopen. De meeste werken op dezelfde manier. Je zoekt online op in welke modellen ze interesse hebben en als die van jou er tussen staat, kun je direct zien wat deze nog waard is. Vervolgens vul je je gegevens in en stuur je de tablet op. Dit laatste kan in de meeste gevallen kosteloos. Is jouw tablet ontvangen door het bedrijf, dan checken ze nog even of het apparaat daadwerkelijk in de staat verkeerd, die jij hebt aangegeven. Is alles akkoord? Dan ontvang je het afgesproken bedrag binnen enkele weken op je rekening bijgestort. De bekendste inkopers van tweedehands tablets zijn reBuy en RecycleMichael. Op de betreffende websites zie je welke merken en modellen ze accepteren en of je er geld of waardebonnen voor terug krijgt.

Tot slot

Als je besloten hebt je tablet te verkopen, heb je nog wel iets belangrijks te doen. Zorg ervoor dat al je persoonlijke gegevens van de tablet gewist worden. Dit doe je door je tablet te resetten naar de fabrieksinstellingen. Omdat daarmee alle opgeslagen informatie verloren gaat, is het natuurlijk wel handig om hier eerst een back-up van te maken of om alles in de Cloud te bewaren. Tot slot moet je controleren of je de Micro SD-card uit je tablet verwijderd hebt. Pas als je zeker weet, dat je tablet leeg is, is hij klaar om ingeruild of verkocht te worden.