reBuy

reBuy
Je loopt over straat en, tuurlijk, je mobiel glipt tussen je vingers en valt op de grond. Weer het scherm kapot en het was vorige week nog gemaakt. Of voor de zoveelste keer laat je koffie over je laptop vallen. En werkt die koptelefoon nog of hoort dat rare gezoem niet bij de muziek? Je vindt het mooi geweest, het wordt tijd voor een nieuwe mobiel, maar waar moet je beginnen met zoeken?

Wil je iets betaalbaars en waarmee je gelijk iets goeds doet voor het milieu? Een bedrijf dat zo-goed-als-nieuwe telefoons aanbiedt en groot assortiment heeft? Of misschien je oude mobiel verkopen? Dan komen we al snel terecht bij reBuy, de grootste op het gebied van refurbished elektronica van Europa. In deze review lees je alles over reBuy, wat ze precies aanbieden, hoe het werkt, of het een betrouwbaar bedrijf is om bij te bestellen of verkopen en hoe ze zijn ontstaan, dus lees snel verder en wie weet verkoop jij vandaag nog jouw telefoon aan reBuy.

Bekijk de waarde op reBuy

reBuy review

 • Waardebepaling9
 • Klantenservice9
 • Milieuvriendelijk10
 • Uitbetaling9
 • Gebruiksvriendelijkheid9

Wat is reBuy?

Bij dit bedrijf verkopen ze tweedehands elektronica, van telefoons naar laptops en van camera’s tot koptelefoons en spelcomputers. En niet alleen dat, ook kopen ze graag jouw gebruikte apparaten in. Heb je bijvoorbeeld een laptop die nog goed werkt, maar ben jij toe aan een nieuwere? Je kan jouw oude laptop verkopen en gelijk een andere aanschaffen. Zij zorgen ervoor dat de oude apparaten een goede schoonmaakbeurt krijgen en checken of er onderdelen moeten worden vervangen. Zo worden de gebruikte producten weer zo goed als nieuw, oftewel, de ouden worden ge-refurbished. Dagelijks komen er honderdduizend nieuwe producten in de verkoop en wanneer je hier iets koopt, maak je niet alleen jezelf blij, maar ook het milieu. Door oude producten een nieuwe kans te geven, zorg je er namelijk voor dat ze niet op de stortplaats terecht komen.

Hoe werkt reBuy?

Wanneer je hebt besloten om een oude laptop te verkopen via reBuy, ga je naar hun website waar je rechtsboven op het knopje ‘verkopen’ klikt. Hier kan je op drie verschillende manieren het product dat je wil verkopen vinden. De eerste optie is om in de zoekbalk de naam van het product of een EAN-nummer in te typen. Zo’n nummer kan je vaak onderaan de streepjescode vinden. Als tweede kan je de streepjescode scannen, maar als je die niet kan vinden, is het nog mogelijk om de laatste optie te gebruiken; het zoeken door de categorieën.

Wanneer je het product eenmaal hebt gevonden, klik je op het knopje ‘verkopen’ dat bij een foto van het product te vinden is en beantwoord je een aantal vragen over de conditie van het product. Hierna kies je de opties ‘in verzendpakket’ en ‘verkoop afronden’. Dan is de verkoop bijna rond, want nu ga je het product naar reBuy sturen.

Alle informatie die je hiervoor nodig hebt, is te vinden bij het kopje ‘mijn account’, zo ook het ‘voeg-me-toe-aan-je-pakket’ formulier. Dit stuur je mee bij je pakket, zodat ze bij reBuy alle belangrijke gegevens hebben over het product.

Wat gebeurt er na verzending

Om te zorgen dat de kwaliteit van het product naar behoren is, wordt er als laatste stap een uitgebreide analyse uitgevoerd, op het moment dat het apparaat bij reBuy is aangekomen. Wanneer dit overeenkomt met de informatie die jij over het apparaat had ingevuld, wordt het verkoopbedrag op jouw account gestort. Daar kan je kiezen om het bedrag te laten staan of om het naar je bank over te maken. Al met al duurt dit proces hooguit ongeveer twee weken.

Over reBuy
 • Oprichting in 2004.
 • Heeft 500 werknemers.
 • Meer dan 5 miljoen tevreden klanten.
 • Meer dan 150 miljoen uitgekeerd aan klanten.
 • Verwerking van meer dan 100.000 producten per dag.
 • Voorraad met meer dan 2,5 miljoen producten.
 • Gratis verzending van producten.

Waarom jij je oude mobiel wil verkopen

Veel mensen willen graag een nieuwe mobiel, voordat hun eigen mobiel onbruikbaar is. Begrijpelijk, want ben je gewoonweg toe aan een nieuwere versie of een ander merk, maar het zou zonde zijn als je de oudere mobiel besluit weg te gooien. Ook heeft het weinig nut om hem ergens achter in een kast te bewaren, toch? Er komen namelijk zoveel voordelen kijken bij het verkopen van een oudere mobiel of een ander gebruikt apparaat.

Zo is het ten eerste goed voor het milieu. Je maakt namelijk iemand anders blij met jouw oude mobiel en daarmee zorg je ervoor dat die niet bij het afval komt. Hoe minder afval, hoe minder verspilling en hoe beter voor het milieu. Hier merk je wellicht zelf weinig van, maar iets waar je wel genoeg van merkt is geld.

Oude mobieltjes die achter in de kast liggen, leveren niks op. Als jij besluit hem te verkopen, kan het je zo een paar honderd euro opleveren. Waar wacht je nog op? Pak die oude mobieltjes, tablets en laptops uit de kast, verkoop ze en voor je het weet kan jij een hele nieuwe set aan elektronica halen.

Top drie inkopers telefoons

rebuy

reBuy

ReBuy is Europees marktleider op het gebied van gebruikte tweedehands elektronica met meer dan 10 ervaring op de markt van refurbished elektronica. Bekijk direct hoeveel je telefoon waard is.
Bekijk nu

verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon

Verkoopmijntelefoon richt zich op het refurbishen en inkopen van (gebruikte) telefoons. Door de jarenlange ervaring kunnen ze een scherpe prijs bieden. Check meteen de waarde van je telefoon.
Bekijk nu

ReBuy helpt het milieu

Door oude mobiele telefoons op te kopen helpt ReBuy het milieu dus een handje. Afval dat normaal gesproken op de stort terecht komt wordt nu hergebruikt en gerecycled. De oude mobiele telefoons krijgen een tweede leven in minder ontwikkelde landen. Niet alleen het milieu profiteert op deze manier maar iedereen. Jij krijgt geld voor je oude mobiele telefoon, het komt niet bij het afval terecht, en je maakt er iemand anders blij mee in een ontwikkelingsland.

Hoe betrouwbaar is reBuy?

Met meer dan vijf miljoen tevreden klanten, is dit bedrijf één van, als niet de, grootste in het verkopen en kopen van refurbished elektronica van Europa. De miljoenen klanten laten ook op internet veelal horen dat ze zeer blij zijn met de service en in verschillende kranten werd er ook met lof gesproken over het bedrijf. De levertijd kan soms langer zijn dan verwacht, maar na een paar dagen extra wachten, hebben klanten hun producten gewoon binnen gekregen. Het enige echt minpuntje is dat de klantenservice niet te bereiken is via telefoon. Wel kan je op hun website via een contactformulier vragen stellen. Kortom, reBuy komt uiterst betrouwbaar over met meerdere vijf sterren reviews als onderbouwing.

reBuy

De oprichting van reBuy

Het bedrijf is al ruim tien jaar actief in het kopen en verkopen van refurbished elektronica. In eind 2004 werd het door vijf Duitse scholieren Tim Fronzek, Lawrence Leuschner, Daniel Freudenberger en Marcus Börner en Olivier Mackovic opgericht vanuit een slaapkamer in Berlijn. Daniel Freudenberger is nog steeds actief in het team als CTO. Ze begonnen met het verkopen van tweedehands computerspellen en zo’n zeven jaar later, in 2011, startte het bedrijf ook met de verkoop van elektronica. Een paar jaar eerder, in 2009, werd het bedrijf officieel reBuy genoemd. Tot op de dag van vandaag is het bedrijf in de Duitse hoofdstad Berlijn gevestigd en worden de producten getest en refurbished in Polen.

In totaal is er maar liefst meer dan 150 miljoen euro uitbetaald aan klanten. ReBuy is een bedrijf dat een leidende rol speelt op de markt voor het recyclen en het hergebruik van mobiele telefoons. Per dag worden er bij reBuy meer dan 100.000 producten verwerkt en het heeft meer dan 2,5 miljoen producten op voorraad. Zo is reBuy al voor lange tijd aanwezig in de industrie waardoor men veel ervaring heeft opgebouwd in het opkopen van mobiele telefoons. Door wereldwijd telefoons op te kopen en een goede distributie is men in staat om een goede prijs te betalen voor mobiele telefoons, meestal meer dan concurrenten.

Bekijk de waarde op reBuy

ReBuy ervaringen

Heb je je toestel verkocht via reBuy? Laat het ons weten en geef je reactie hieronder. We horen graag wat je ervaringen zijn met reBuy zodat andere bezoekers van deze informatie kunnen profiteren. Laat ook je reactie achter als je goede ervaringen hebt met reBuy.

Reactie 2

 1. Daniel says:

  Heb mijn oude iPhone 5s aan hun verkocht. Het verliep vlotjes en werd goed per email op de hoogte gehouden. Volgende keer maak ik weer van hun gebruik!

 2. Navifod says:

  Kreeg bij reBuy het meest voor mijn Galaxy S6, en werd snel afgehandeld. Ging zonder problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *