26 procent smartphones in Nederland raakt beschadigd binnen 2 jaar

  • 04 apr 0

Een nieuwe mobiele telefoon kopen is een leuke bezigheid. Na twee jaar dezelfde smartphone gebruikt te hebben is het wel eens tijd voor wat nieuws. Hoe zuinig je ook bent met je nieuwe smartphone, schade ligt altijd op de loer. Je kunt het toestel uit je handen laten glippen tijdens het wandelen maar het kan ook van de bank glijden. Dit kan iedereen overkomen. Dat blijkt ook uit het onderzoek van Telecompaper dat vandaag gepubliceerd is. Uit het onderzoek blijkt dat 26 procent van de Nederlanders in de afgelopen twee jaar met schade aan zijn of haar smartphone te maken heeft gehad.

Kapot display

Hoe sterk het display van de moderne smartphone ook is, het is altijd breekbaar. De laatste technologieën, zoals Gorilla Glass 5, maken het mogelijk om 80 procent van de vallen vanaf schouderhoogte te doorstaan. In 20 procent van de gevallen ontstaat er schade aan het scherm. Dit percentage is nog hoger onder smartphone met oudere displaytechnologieën. Dit komt ook naar voren in het onderzoek. Het aantal schermreparaties bij smartphones is in de afgelopen 24 maanden meer dan verdubbeld ten opzichte van 2014. Van de groep gebruikers met een kapot display heeft 9 procent een schermreparatie laten uitvoeren. Dit lag in 2014 nog op 4 procent.

Trends

De schadevoorvallen komen vooral voor in de groep 12-19 jarigen. Deze groep laat een sterke groei zien in het aantal reparaties. Minder dan de helft van de smartphones bleef bij deze jonge leeftijdsgroep schadevrij. Naast de opvallende stijging reparaties onder jongeren is ook een algehele trend zichtbaar. De groep gebruikers die de smartphone niet laat repareren is van 7 procent in 2014 naar 10 procent in 2017 gestegen.


Geef je reactie