Hoe vind ik het modelnummer van mijn telefoon?

  • 20 dec 0

Als je je mobiele telefoon wilt verkopen aan een inkoper dan moet je in eerste instantie het model weten van het toestel. De websites van de inkopers bieden de mogelijkheid om je model op te zoeken waarna je de vergoeding kunt bekijken. Als je niet weet welk model je hebt dan is het moeilijk om erachter te komen hoeveel je er voor kunt krijgen. Hoe kun je immers de mobiele telefoon op de website van de inkoper vinden als je het modelnummer niet weet? Om je te helpen het modelnummer van je smartphone of tablet te vinden zodat je weet om welke mobiele telefoon het gaat hebben we dit stappenplan samengesteld.

Android

Als je een smartphone hebt dat geen iPhone is dan is de kans groot dat je over een Android telefoon beschikt. Dit besturingssysteem heeft het grootste marktaandeel ter wereld waardoor de kans groot is dat je dan over een mobiele telefoon met Android beschikt. Smartphonefabrikanten zoals Samsung, Sony, OnePlus, Honor, Huawei, LG, HTC en Motorola maken in de meeste gevallen gebruik van Android. Dit is het stappenplan voor een Android telefoon:

  1. Navigeer naar instellingen
  2. Navigeer naar “Toestel-info” of “Over de telefoon” (dit verschilt per versie )
  3. Scroll naar Modelnummer

Bij een Android smartphone is het hiernaast mogelijk dat het modelnummer onder de batterij getoond wordt. Dit is alleen te bekijken als de batterij te verwijderen is uit het toestel. Schakel hiervoor eerst de telefoon uit en verwijder vervolgens voorzichtig de achterzijde en batterij. Het modelnummer wordt vervolgens op een etiket weergegeven.

iPhone of iPad

Bij een iPhone of iPad wordt het modelnummer aan de achterkant weergegeven. Aan de onderkant is een code te vinden dat meestal met een A begint gevolgd door een aantal cijfers. Voor de iPhone 7 is dit bijvoorbeeld A1660, A1778 of A1779. Bij een iPad is het modelnummer ook op de achterbehuizing van het apparaat te vinden.

Windows Phone

Bij een Microsoft of Nokia smartphone dat op Windows Phone draait is het modelnummer in het Instellingen menu te vinden. De manier op het modelnummer op te zoeken is vrijwel hetzelfde als bij een Android telefoon. Als je de verpakking van de mobiele telefoon nog hebt dan wordt het modelnummer vaak ook op het etiket vermeld.


Geef je reactie