Kapotte telefoon verkopen: waarom ook jij dit moet doen

  • 02 jan 0

Met de toenemende verkoop van smartphones die ook nog eens iedere twee jaar vervangen wordt blijft er een grote hoeveelheid mobiele telefoons ongebruikt achter. De levensduur van de gemiddelde mobiele telefoon is sterk afgenomen waarbij schade één van de belangrijkste oorzaken is. Heb je ook een kapotte telefoon waar je niets meer mee doet?

Defecte telefoons

De huidige generatie smartphones beschikt over een groot display en een dunne behuizing. Hoe handig en draagbaar deze combinatie ook is, het is de slechtste situatie als het gaat om het risico op schade. Het display is nog altijd niet onbreekbaar waardoor barsten bij iedere smartphone op de loer liggen. Wie heeft er immers niet ooit eens een barst in het display gehad? Hoewel reparatiebedrijven als paddenstoelen uit de grond schieten lopen de kosten enorm op waardoor veel gebruikers ervoor kiezen om te wachten op een nieuw toestel. Wat gebeurt er vervolgens met het defecte toestel? Het wordt ergens in huis bewaard voor als het ooit nog van pas kan komen.

Wat je ermee kunt doen?

Zolang de kapotte smartphone ergens in huis verstopt kan niemand er iets mee doen. Hoe langer het defecte toestellen bewaard wordt, hoe meer de waarde daalt. Als je de mobiele telefoon voor tien jaar in een doos bewaard dan is het na verloop van tijd vrijwel niets meer waard. Als je smartphone nog niet zo oud is dan kun je er nu nog veel voor krijgen. Daarnaast help je het milieu doordat de grondstoffen en onderdelen hergebruikt kunnen worden in nieuwe modellen. Een kapotte mobiel verkopen? Beter doe je het vandaag nog zodat iedereen profiteert. Bekijk op de homepage de inkopers die mobiele telefoons van je willen kopen.


Geef je reactie