Waar vind ik het IMEI nummer? 4 Manieren om het op te zoeken

  • 02 dec 0

Als je van plan bent om een toestel te verkopen aan een inkoper is het noodzakelijk dat je het IMEI nummer noteert. Het IMEI nummer is een uniek nummer waarmee het toestel geïdentificeerd kan worden. De inkopers vragen je normaal gesproken om dit nummer op te zoeken en te bewaren. Als er dan iets mis gaat dan kan het toestel sneller teruggevonden worden met behulp van het nummer.

IMEI nummer opzoeken

Het IMEI nummer is aanwezig in of op iedere mobiele telefoon. Er zijn verschillende manieren om achter het nummer te komen. Het IMEI nummer kun je op de volgende manieren opzoeken:

*#06#

Open het scherm waar je normaal gesproken het telefoonnummer van iemand invult als je deze persoon wilt bellen. In plaats van het invoeren van een telefoonnummer toets je *#06# in. Het IMEI nummer wordt vervolgens direct getoond.

Onder de batterij

Het IMEI nummer waarmee het toestel geïdentificeerd kan worden wordt ook vermeld op de mobiele telefoon zelf. Het nummer is te vinden op een etiket onder de batterij. Om het nummer op deze locatie te kunnen vinden is het nodig dat de batterij verwijderd kan worden. Dit kan bijvoorbeeld niet bij de iPhone.

Verpakking

Als je de originele verpakking van de mobiele telefoon nog hebt dan kun je het IMEI nummer ook op de verpakking vinden. Het IMEI nummer wordt doorgaans op een etiket op de verpakking vermeld.

Contract

Heb je de mobiele telefoon gekregen als onderdeel van een abonnement? Op het contract van het abonnement wordt het IMEI nummer vermeld.

IMEI nummer van iPhone

Een iPhone wordt in de meeste gevallen gekocht met behulp van een abonnement. Het IMEI nummer van de iPhone staat op het contract. Het kan echter ook met behulp van het Instellingen menu. In het menu is het IMEI nummer op de volgende manier te vinden: Instellingen -> Algemeen -> Info. Bij oudere modellen iPhones wordt het IMEI nummer ook in de simkaarthouden getoond.

Android

Bij een Android telefoon die met abonnement gekocht is staat het IMEI nummer op het contract weergegeven. Het is ook via het Instellingen menu terug te vinden op de volgende wijze: Instellingen -> Toestel-info -> Status.


Geef je reactie