Hoe worden telefoons gerecycled?

  • 15 okt 0

Er zijn nog veel mensen die niet weten dat ze geld kunnen krijgen voor een oude mobiele telefoon. Het telefoon recycling proces is helaas nog niet bij iedereen bekend. Als een oude mobiele telefoon ingeleverd wordt dan bekijkt het recyclingbedrijf wat hergebruikt kan worden. De mobiele telefoon wordt gedemonteerd om te bekijken wat mogelijk is.

Hergebruik van onderdelen

Een methode van hergebruiken is het demonteren van de werkende onderdelen. De werkende onderdelen van meerdere gedemonteerde telefoons worden dan weer samengevoegd tot een werkende telefoon. Deze telefoon wordt vervolgens weer verkocht. Het is hierdoor mogelijk dat werkende telefoons verkocht worden zonder nieuwe grondstoffen of onderdelen.

Recycling van grondstoffen

Een andere methode is het demonteren van de telefoon en de materialen van elkaar te scheiden. De materialen worden vervolgens gescheiden bewaard. Als het volume groot genoeg is na het demonteren van veel telefoons wordt het materiaal gesmolten. Het is hierna weer te gebruiken als grondstof. Materialen van de telefoon zoals goud, platina, zilver en koper kunnen gesmolten worden maar ook het glas en plastic kan gerecycled worden.


Geef je reactie